Header Ads

Néhány tipp hogyan védekezz a számítógépes vírusok ellen

Ahogyan fejlődik a technológia úgy egyre gyorsabb, és hatékonyabb vírusok is terjednek el, amik programokban, különféle oldalakon, illetve akár email formában terjedhetnek el. Felsorolunk pár tippet, amik segíthetnek valamilyen formában, hogy biztonságban érezzük az elektronikai eszközünket.

VirusTotal használata

A VirusTotal az egyik legjobb oldal, ahol megtudjuk nézni, hogy egy adott oldalon található-e olyan ártalmas kártevő, ami a gépünket károsítaná, sőt ha letöltöttünk egy adott programot, de nem vagyunk biztosak benne, hogy teljesen vírusmentes, akkor az oldalon lehetőségünk gyorsvizsgálattal elemezni a fájlokat, illetve az oldalak linkje alapján megnézni az adott oldalt, hogy van-e esetlegesen egy adathalász script az oldalon.

Legyen naprakész mindig az operációs rendszer, és a böngésző, amit használunk

Egy hétköznapi embernek lehet, hogy nem jelent fontosságot, hogy naprakészek legyenek azok a programok, amit használ, viszont többféle szempontból is fontos. Többek között a teljesítmény növelése, korszerűbb felhasználó barátibb felület, és persze a mindennapi használatra való védelem megléte. A támadók előszeretettel támadnak programokat, ezért mindig érdemes frissíteni, amit csak tehetünk.

Email levelekkel legyünk körültekintők

Nincs olyan ember, aki ne kapott volna már legalább egy adathalász levelet. Ha kapunk egy ilyen levelet, amiben esetlegesen arról kapunk levelet, hogy nyertünk egy bizonyos terméket, vagy összeget, akkor semmiféleképpen se dőljünk be ennek, mert valószínűleg egy adathalász levélről van szó, Csak az olyan leveleket nézzük meg, amiről tudjuk, hogy nekünk szánták.